Onze geitenhouders

CBM is een coöperatie van circa 85 geitenhouders. Deze agrariërs zijn allen gevestigd in Nederland en gespecialiseerd in de geitenhouderij. Zij stellen zich graag aan u voor…

 

"CBM staat voor degelijkheid, betrouwbaarheid en continuïteit"

Onze geitenhouders | Frans Elshoff

In 2000 heb ik de stap gemaakt naar de geitenhouderij. Rond die tijd was er in de markt veel vraag naar geitenmelk. Destijds hadden we een rundveehouderijbedrijf, wat naar ons idee te weinig toekomstperspectief bood. Het vrije ondernemerschap in de geitenhouderij sprak ons erg aan, waardoor we de stap maakten naar het houden van melkgeiten.

CBM
De eerste jaren leverden we de geitenmelk particulier, maar langzamerhand groeide de behoefte om onze melk weer coöperatief af te zetten. Met name de intensieve samenwerking tussen CBM en FrieslandCampina sprak ons erg aan.

Door de jaren heen heeft CBM, onder andere door continu een top melkprijs te betalen, bewezen dat zij voor degelijkheid, betrouwbaarheid en continuïteit staat.

Frans Elshoff

 

"CBM is een stabiele partner met een no-nonsense beleid"

Onze geitenhouders | Gerrit-Jan VeelersIn 2000 ben ik door mijn voerleverancier, die wist dat ik zoekende was naar een tak in de agrarische sector, in contact gekomen met de geitenhouderij. Voor de kleine boerderij van mijn schoonouders, waarvan het melkquotum reeds verkocht was, zochten wij een nieuwe invulling. 

De geitenhouderij was op dat moment een groeiende markt, waarin ook voor geitenhouders groeikansen bestonden zonder eindeloos te moeten investeren in quota. Voor ons was de keus om melkgeiten te houden daardoor snel gemaakt, mede doordat deze sector in veel opzichten op de varkenshouderij leek, waar ik voorheen werkzaam was als stamboekinspecteur. Bovendien zetten we met geitenmelk/-kaas een gezond product op de markt. 

CBM
Omdat we zochten naar een stabiele partner met een no-nonsense beleid en een redelijke omvang, hebben we ons aangesloten bij CBM. Ook het coöperatieve gevoel sprak ons heel erg aan.

CBM biedt ons het voordeel dat we verzekerd zijn van de afname van onze melk tegen een top melkprijs over al de jaren heen. Ook is het voor ons belangrijk dat we bij een verwerker zitten waar groei in zit en die tot de grootsten behoort, zodat je ook mee telt in de markt en ze niet zo maar om je heen kunnen. 

Gerrit-Jan Veelers

 

"CBM heeft zich bewezen als een betrouwbare partner"


Onze geitenhouders | Germ de VriesMijn voorliefde voor geiten is ontstaan in mijn jeugd. Ik ben opgegroeid met hobbygeiten op het erf. Hier waren we vrij fanatiek mee, want we gingen met ze naar tentoonstellingen en hadden ze bij de melkcontrole. Toen nog niet wetende dat het later een belangrijk onderdeel van ons bedrijf zou worden.

In 2002 hadden we de wens om ons melkveebedrijf, toen nog bestaande uit koeien, uit te breiden. Door in de geitenhouderij te stappen, konden we via een betrekkelijk geringe investering met ongeveer een miljoen liter melk uitbreiden (geen aanschaf van quotum).

CBM
De eigenaar van de geiten die wij toen kochten, was lid van CBM. In deze periode hadden CBM en vele andere inzamelaars/verwerkers een ledenstop. Door het overnemen van de geiten konden wij het lidmaatschap over laten schrijven. Een goede keuze, want CBM heeft zich bewezen als een zeer betrouwbare partner.

Germ de Vries