Over CBM

CBM

Coöperatieve Belangenvereniging Melkgeitenhouderij Midden Nederland U.A. (CBM) is sinds 1986 een toonaangevende coöperatie in geitenzuivel. In binnen- en buitenland staat zij bekend om haar kwaliteit, betrouwbaarheid en structurele afzet.

CBM doet haar uiterste best de belangen van haar geitenhouders zo goed mogelijk te behartigen, onder andere bij de afzet van de melk. Door duurzame contracten af te sluiten met gedegen partners, betalen wij sinds onze oprichting een top melkprijs uit aan onze geitenhouders. Bovendien houden wij onze blik continu gericht op de consument om deze met de juiste producten zo goed mogelijk te voorzien in haar behoefte. CBM is als het ware de schakel tussen producent en consument.

De coöperatie
CBM is er voor en door geitenhouders. We hechten sterke waarde aan de coöperatieve gedachte. Onze leden leveren niet alleen melk, maar denken én werken ook mee met de verdere ontwikkeling van CBM.

Algemene ledenvergadering
Drie maal per jaar organiseert CBM een Algemene Ledenvergadering voor alle geitenhouders. Tijdens deze bijeenkomst zetten wij gezamenlijk de koers van onze organisatie uit. Elke stem telt.

Het bestuur
Het bestuur van CBM bestaat uit 5 leden. De bestuursleden worden tijdens een Algemene Ledenvergadering benoemd door de leden van CBM. Het bestuur is verantwoordelijk voor het beleid en komt eens in de drie weken samen voor overleg.

De dagelijkse leiding
CBM heeft twee fulltime medewerkers in dienst. Zij bemannen het kantoor in Twello en regelen op efficiënte en professionele wijze alle zaken voor CBM.